Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Artikel
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Financiele Regelingen
Kennis
Wil je een stageplek of een leerbaan aanbieden dan moet je een erkend leerbedrijf zijn. Lees hier de voorwaarden.
Afbeelding
Erkend leerbedrijf worden
Kennis
Lees hier waarom je als werkgever scholing kunt aanbieden voor jouw personeel.
Afbeelding
Oriëntatie
Kennis
Er is een gigantische vraag naar medewerkers in de maakindustrie, installatie- en elektrotechniek. Om hier een impuls aan te geven heeft het Werkgeversservicepunt Noord-Limburg OntdekTECH ontwikkeld.
Afbeelding
OntdekTECH
Kennis
Wanneer u als werkgever werk wil bieden aan mensen met een extra ondersteuningsbehoefte en u wilt handvaten op welke manier u deze medewerkers het beste kunt begeleiden, dan kunt u of een leidinggevende uit uw bedrijf de 2 daagse Harrie training volgen.
Afbeelding
Harrie
Kennis
De vraag naar vakmensen is gigantisch. Toch wordt het potentieel van ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders niet optimaal benut. Daarom werken regionale partijen samen om praktijkleerroutes op maat aan te bieden, die leiden tot het behalen van een praktijkverklaring mbo. 
Afbeelding
uitreiking mbo praktijkverklaring
Artikel
De inspiratiekaart helpt werkgevers en arbeidsmarktprofessionals bij het kiezen van scholing voor werknemers of toekomstige werknemers.
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
Kennis
Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen.
Afbeelding
lachende vrouw die in bloemenwinkel werkt
Kennis
Kunt u uw vacatures niet vervullen omdat er onvoldoende mensen zijn met de geschikte diploma’s? Hebt u weleens gedacht aan leerbanen? Daarmee begeleidt u zelf uw huidige én toekomstige medewerkers naar een mbo-diploma of een onderdeel daarvan.
Afbeelding
Leerbanenmarkt
Artikel
Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vakmensen in dienst hebt, nu en in de toekomst? Bij totaalinstallateur Lomans is het antwoord duidelijk: ‘’Besteed aandacht aan bijscholing en zorg voor voldoende begeleiding. De waardering vanuit de medewerkers komt dan vanzelf.’’
Afbeelding
Lomans
Artikel
10.000 Internationale werknemers (arbeidsmigranten) de Nederlandse taal leren, als basis voor sociale integratie. Dat is de gedachte achter het 10.000 Talenproject. Op donderdag 26 oktober kwamen werkgevers, belangenorganisaties, overheden en taalaanbieders bijeen voor de officiële kick-off van het project; een eerste stap naar een betere sociale integratie van internationale medewerkers die zich in onze regio willen vestigen.
Afbeelding
convenant 10.000 Talenproject
Kennis
Leerwerkloket Noord-Limburg heeft een handig boekje samengesteld met daarin informatie en een overzicht van het taalaanbod in de regio.
Afbeelding
Aan de slag met taal