Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Over Leerwerkoket Noord-Limburg

Het Leerwerkloket Noord-Limburg is dé plek voor al je vragen over leren en werken

 • Welke opleiding past bij mij?
 • Kan ik leren en werken tegelijkertijd?
 • Hoe kan ik me om- of bijscholen?
 • Zijn er regelingen om mijn opleiding te financieren? 
 • Welke kansen en ontwikkelingen zijn er op de regionale arbeidsmarkt?

Wij geven onafhankelijk advies, informatie en loopbaanbegeleiding aan zowel werknemers, werkzoekenden, scholieren als werkgevers.

Hoe is het Leerwerkloket Noord-Limburg georganiseerd?

Het Leerwerkloket Noord-Limburg is een samenwerkingsverband tussen gemeenten in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg, UWV en onderwijspartners.
Dit zijn:

 • Noord-Limburgse gemeenten: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray
 • UWV
 • Gilde Opleidingen
 • Yuverta
 • Werkgeversservicepunt (WSP)
 • Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Versterken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg, dat is ons doel.
Leren en werken zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. De arbeidsmarkt is continu in beweging, werkzaamheden verdwijnen, wijzigen en nieuwe werkzaamheden ontstaan. Het is niet meer vanzelfsprekend om langere tijd bij dezelfde werkgever of in dezelfde functie te werken. Baanzekerheid heeft plaats gemaakt voor werkzekerheid. Voldoende actueel opgeleid zijn, is een belangrijke voorwaarde voor succes op de arbeidsmarkt. Door te blijven leren en ontwikkelen ben en blijf je optimaal inzetbaar op de arbeidsmarkt.

In het speelveld van leren en werken zijn wij graag een onafhankelijke en verbindende schakel.

Wat biedt het Leerwerkloket Noord-Limburg?

De samenwerking tussen het UWV, de Noord-Limburgse gemeenten, het Werkgeversservicepunt en de regionale MBO opleiders (Gilde Opleidingen en Citaverde College) biedt werk- en leertrajecten die aansluiten op de regionale arbeidsmarktbehoefte. Daarnaast biedt het Leerwerkloket kosteloos informatie en advies voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden met een vraag op het gebied van leren en werken.

De leerwerkadviseurs Glenn van Dijk, Jolanda Dings, Carla van Herten, Erie Loman, Kim Overkamp en projectleider Caroline Tebbens staan voor je klaar.  

Neem contact op met een van de adviseurs