Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Artikel

Subsidies en fiscale voordelen

Welke regelingen en subsidies zijn er voor leven lang ontwikkelen?

Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op. 

Afbeelding
man en vrouw in magazijn met gele hesjes aan

Je kunt als werkgever gebruik maken van financiĆ«le voordelen als je leren en werken stimuleert. Een actueel overzicht van financiĆ«le regelingen vind je hier. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet ziet. Neem contact op en wij kijken met je mee welke regeling voor jouw bedrijf relevant is. Misschien kunnen we zelfs regelingen combineren. 

Bovendien geven we inzicht in de inzet van Social Return On Investment (SROI). Deze, door de meeste gemeenten toegepaste, verplichting op uitgegeven werk, biedt kansen voor zowel werkgevers als voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hulp nodig? Neem dan contact op met  onze adviseurs


Handige links

De volgende websites geven informatie en rekenhulp: