Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

OntdekTECH

Er is een gigantische vraag naar medewerkers in de maakindustrie, installatie- en elektrotechniek. Om hier een impuls aan te geven heeft het Werkgeversservicepunt Noord-Limburg een slim traject ontwikkeld waarin promotie van de maakindustrie en de installatie- en elektrotechniek, een uigekiend wervings- en selectieproces en opleiden samenkomen; OntdekTECH.

OntdekTECH is een samenwerking tussen Werkgeversservicepunt Noord-Limburg, deelnemende werkgevers en opleiders CRAFT Education en IW Zuid-Oost. 

Zo werkt het

15 bedrijven hebben zich aangesloten bij OntdekTECH. Er is een interactief online magazine ontwikkeld wat via social media en arbeidsmarktprofessionals onder de aandacht wordt gebracht bij werkzoekenden. In dit magazine stellen de 15 deelnemende bedrijven zich voor. Ge├»nteresseerde werkzoekenden kunnen zich aanmelden voor een kennismakingsevent bij de deelnemende bedrijven. Ze krijgen de kans de bedrijven te bezoeken, een rondleiding te krijgen en van het vak te proeven. De volgende stap voor de werkzoekenden is een techniektest. Als dit goed wordt afgerond, worden de deelnemers voorgesteld aan de werkgevers en kunnen proefdraaien in het bedrijf om nader kennis te maken. Indien er een match is tussen werkgever en werkzoekende, dan volgt er een opleiding en een contract van minimaal 7 maanden. 

Heb je interesse in de maakindustrie, de installatie- of elektrotechniek, kijk dan snel naar de leerwerkvacature op onze site of neem contact op met het Leerwerkloket om de mogelijkheden te bespreken.

Ben je als werkgever actief in deze branche en op zoek naar medewerkers, neem ook dan contact op met het Leerwerkloket.

Contact met Leerwerkloket