Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Leerwerkloket Noord-Limburg heeft een handig boekje samengesteld met daarin informatie en een overzicht van het taalaanbod in de regio.
Afbeelding
Aan de slag met taal
Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vakmensen in dienst hebt, nu en in de toekomst? Bij totaalinstallateur Lomans is het antwoord duidelijk: ‘’Besteed aandacht aan bijscholing en zorg voor voldoende begeleiding. De waardering vanuit de medewerkers komt dan vanzelf.’’
Afbeelding
Lomans
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.
Afbeelding
Kiezen
Wil jij beter worden in het schrijven van een goede sollicitatiebrief? Of handiger worden met de computer? Dan kan je gebruik maken van gratis (online) aanbod.
Afbeelding
doe meer met taal
De inspiratiekaart helpt werkgevers en arbeidsmarktprofessionals bij het kiezen van scholing voor werknemers of toekomstige werknemers.
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
Wanneer u als werkgever werk wil bieden aan mensen met een extra ondersteuningsbehoefte en u wilt handvaten op welke manier u deze medewerkers het beste kunt begeleiden, dan kunt u of een leidinggevende uit uw bedrijf de 2 daagse Harrie training volgen.
Afbeelding
Harrie
In 2023 werd de dienstverlening van de Leerwerkloketten landelijk gemiddeld met een 7,9 beoordeeld en de kennis van de adviseur werd beoordeeld met een 8,2. De dienstverlening in Noord-Limburg werd in 2023 beoordeeld met een 8,3 en de kennis van de adviseur met een 8,7!
Afbeelding
praatplaat loopbaanadvies
Hoe kunnen we samen met werkgevers taal inzetten als vliegwiel voor de integratie van internationale medewerkers? Die vraag stond 21 juni centraal tijdens de eerste bijeenkomst die we organiseerden speciaal voor taalaanbieders in onze regio.  
Afbeelding
Taal
Wil jij beter worden in het schrijven van een mail of een app-bericht aan een collega? Of handiger worden met de computer? Dan kun je gebruik maken van gratis (online) aanbod.
Afbeelding
NL_doe meer met taal
Met veel enthousiasme werken we in de regio Noord- en Midden-Limburg samen om kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt verder te helpen. Wij zijn trots op de kansen die we deelnemers met de mbo-route Praktijkleren met een Praktijkverklaring geven, Gilde Opleidingen heeft hierover een mooie film gemaakt.
Afbeelding
Drie mensen aan het werk in de techniek
Ondanks corona, staat ‘Praktijkleren met de Praktijkverklaring in het mbo’ in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg inmiddels goed op de rit. Zowel werkenden als werkzoekenden komen in aanmerking. 
Afbeelding
Praktijkleren
Het leerwerkloket is een samenwerkingsverband tussen diverse partners in Noord-Limburg. 
Afbeelding
Partners Leerwerkloket Noord-Limburg
Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken naar een andere sector? Het Onderwijsloket beantwoordt gratis al je vragen.
Afbeelding
Logo Onderwijsloket
10.000 Internationale werknemers (arbeidsmigranten) de Nederlandse taal leren, als basis voor sociale integratie. Dat is de gedachte achter het 10.000 Talenproject. Op donderdag 26 oktober kwamen werkgevers, belangenorganisaties, overheden en taalaanbieders bijeen voor de officiële kick-off van het project; een eerste stap naar een betere sociale integratie van internationale medewerkers die zich in onze regio willen vestigen.
Afbeelding
convenant 10.000 Talenproject
Er is een groot tekort aan IT’ers. Tegelijkertijd is er een gebrek aan diversiteit: vrouwen en talent van diverse culturele achtergronden zijn ondervertegenwoordigd in IT-teams. Daarom is in 2019 Techgrounds opgericht om te bewijzen dat er een overvloed aan verborgen talent geactiveerd kan worden naar IT-banen.  
Afbeelding
IT
Je weet welk beroep je interessant vindt. Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Kun je werk vinden in dit beroep?  
Afbeelding
Werkgevers man in gesprek met sollicitant
Met het dashboard Skills geven UWV en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) inzicht in de taken en soft skills (gedragsvaardigheden en persoonlijkheidskenmerken) die bij mbo-beroepen horen. Het dashboard laat ook zien welke skills van minder kansrijke beroepen overlap hebben met skills van kansrijke- en overstapberoepen.
Afbeelding
3 lampen tekst skills
Wil je van baan veranderen bij je huidige werkgever of bij een ander bedrijf, misschien zelfs naar een andere sector? Kun je geen baan vinden omdat er geen of weinig vacatures (meer) zijn in je huidige werkveld? Misschien is een leerbaan dan iets voor jou!
Afbeelding
diploma,certificaat
Kunt u uw vacatures niet vervullen omdat er onvoldoende mensen zijn met de geschikte diploma’s? Hebt u weleens gedacht aan leerbanen? Daarmee begeleidt u zelf uw huidige én toekomstige medewerkers naar een mbo-diploma of een onderdeel daarvan.
Afbeelding
Leerbanenmarkt
Mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken kunnen terecht bij de 35 regionale mobiliteitsteams. 
Afbeelding
RMT logo groen
Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen.
Afbeelding
lachende vrouw die in bloemenwinkel werkt
Wil je weten wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze animatie.
Afbeelding
Animatie Leerwerkloket
De vraag naar vakmensen is gigantisch. Toch wordt het potentieel van ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders niet optimaal benut. Daarom werken regionale partijen samen om praktijkleerroutes op maat aan te bieden, die leiden tot het behalen van een praktijkverklaring mbo. 
Afbeelding
uitreiking mbo praktijkverklaring
Je wilt de overstap maken naar een ander beroep. Waar moet je op letten? Volg de checklist carrièreswitch.
Afbeelding
sneakers keuzes maken
Er is een gigantische vraag naar medewerkers in de maakindustrie, installatie- en elektrotechniek. Om hier een impuls aan te geven heeft het Werkgeversservicepunt Noord-Limburg OntdekTECH ontwikkeld.
Afbeelding
OntdekTECH
Het Leerwerkloket kan je helpen bij het vinden van een leerbaan. We geven je ook een aantal sites waar je zelf al kunt kijken.
Afbeelding
lachende man en vrouw in gele hesjes
Ben je aan het werk zonder diploma? Dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je inmiddels verworven ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding.
Afbeelding
Vier mensen aan het werk op de bouw
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen en heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) een diplomawaardering aanvragen.
Afbeelding
diploma
Heb je tijdens je werk, vrijwilligerswerk, stage of hobby veel ervaring opgedaan die je graag zou willen vastleggen in een diploma? Dit is mogelijk in een Ervaringscertificaat (EVC) of een Ervaringsprofiel (EVP). Hiermee kun je het niveau van je kennis aantonen.
Afbeelding
Ervaringscertificaat
Vind je het lastig om met de computer te werken? Heb je moeite met lezen en schrijven? Je bent niet de enige. 1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Op internet kun je zelfstandig oefenen om je te verbeteren in taal, rekenen en het werken met de computer.
Afbeelding
Letters