Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Tekkie worden?

TekkieWorden is een digitale IT-studiegids, online/offline marketing campagne én een oriëntatieprogramma in één. Het brengt het onderwijsaanbod op IT-gebied samen op www.tekkieworden.nl en geeft antwoorden op vragen als: welke richtingen en opleidingen zijn er binnen de IT? En wat zijn mijn carrièrekansen daarin? Welke richting past het beste bij mij? 

Inmiddels zijn meer dan 500 IT-opleidingen, op alle denk- & werkniveaus, samengebracht. De steden en regio’s Amsterdam, Haarlem, Almere, Utrecht, Rotterdam zijn aangesloten. En de verwachting is dat TekkieWorden in 2021 Nederland-breed actief is.

Daarnaast hebben we ook een workshop voor loopbaanbegeleiders om ook deze professionals meer inzicht te geven in wat de IT wereld inhoudt en welke carrièremogelijkheden er zijn. Hierdoor kunnen zij werkzoekenden ook beter adviseren.

Naast verschillende gemeentes, werkt TekkieWorden nauw samen met organisaties als Randstad, Salesforce, Booking,com, Rabobank, CA-ICT en uiteraard ook met de diverse opleiders. Met al deze partijen zijn wij het hele traject van werk naar werk en van geen werk naar werk aan het vormgegeven. In dit traject hebben we zelf een aantal instrumenten ontwikkeld die vooral inzetten de activatie en oriëntatie:

  • TekkieWijzer: Een gratis assessment waarin scholieren die voor hun profiel/studiekeuze staan worden ingeleid in de kansen van IT/tech. Ze herkennen welk IT profiel bij hun talenten past, en welke vaardigheden daarbij horen. De TekkieWijzer is ook zeer geschikt voor mensen die zich willen omscholen. De TekkieWijzer is gratis en binnen 90 minuten te doen.
  • TekkieWorden Trail: De TekkieWorden Trail is een gamified IT-loopbaan oriëntatie instrument. Het is de uitgebreide versie van de TekkieWijzer, waarin de deelnemers zelf in circa 14 uur alle IT-domeinen kunnen onderzoeken en leren welke IT-banen daarbij horen. De TekkieWorden Trail is het leerplatform waar de deelnemer dieper op alle TekkiePaden (zie figuur)  ingaat. Zo ontdekt de deelnemer welke IT-carrière paden er allemaal bestaan én welk carrièrepad het best bij de deelnemer past. Toegang tot de Trail is 75,- per deelnemer.   
  • PathWays: Online IT-loopbaan oriëntatie training. Tijdens PathWays zijn de deelnemers praktisch bezig met IT, zodat deelnemers begrip krijgen welk carrièrepad in IT het beste bij hen past. Door middel van zelfstudie en praktische workshops krijgt men inzicht. Met PathWays creëert een student in 4 weken hun studie en loopbaan-pad in tech. Remote leren vanuit een (thuis)werkplek. Het 4 weken programma is 50% gefaciliteerd door learning coaches, expert sessies en gastsprekers en 50% (zelf)studie met peers (mede-deelnemers). Een PathWays training van 4 weken kost 450 Euro per deelnemer.

Voor de scholing die daarop volgt werken we samen met opleiders als Make IT Work, Winc Academy, TechGrounds, Techionista en vele anderen. En uiteraard met veel bedrijven om ook te waarborgen dat mensen starten aan hun IT carrière.