Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Dashboard skills

Met het dashboard Skills geven UWV en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) inzicht in de taken en soft skills (gedragsvaardigheden en persoonlijkheidskenmerken) die bij mbo-beroepen horen. Het dashboard laat ook zien welke skills van minder kansrijke beroepen overlap hebben met skills van kansrijke- en overstapberoepen.

Met het dashboard kunnen gebruikers selecties maken om uit te vinden welke taken en soft skills nodig zijn om over te stappen naar een kansrijk beroep. Voor eventueel ontbrekende skills kan bijvoorbeeld via om- of bijscholing een (verkorte) mbo-opleiding worden gevolgd. Werkenden die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan verliezen. Ook hebben werkzoekenden meer kans om een andere baan te vinden.

Het dashboard wordt ieder kwartaal uitgebreid met meer beroepen, skills en taken. SBB voegt aan steeds meer kansrijke beroepen, kwalificaties, keuzedelen, certificaten en opleidingen toe.

Je kunt op verschillende manieren starten met zoeken:

  • zoeken op een beroep
  • zoeken op baankans
  • taken en skills van overstapberoepen bekijken
  • zoeken vanuit een taak of skill

Bekijk hier het dashboard skills