Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

De inspiratiekaart helpt werkgevers en arbeidsmarktprofessionals bij het kiezen van scholing voor werknemers of toekomstige werknemers.
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
LimburgLeert heeft € 5 miljoen subsidie in het kader van "NL leert door" ontvangen. Dit staat garant voor het kunnen aanbieden van 1.000 ontwikkeladviezen, 300 trajecten ‘Begeleiden naar werk’ en bijna 6.000 scholingstrajecten.
Afbeelding
Limburg Leert
Het leerwerkloket is een samenwerkingsverband tussen diverse partners in Noord-Limburg. 
Afbeelding
Partners Leerwerkloket Noord-Limburg
Leerwerkloket Noord-Limburg is nu ook te vinden op LinkedIn. Wij posten hier regelmatig interessante informatie over leren en werken. 
Afbeelding
Linkedin
Ondanks corona, staat ‘Praktijkleren met de Praktijkverklaring in het mbo’ in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg inmiddels goed op de rit. Zowel werkenden als werkzoekenden komen in aanmerking. 
Afbeelding
Praktijkleren
Vind je het lastig om met de computer te werken? Heb je moeite met lezen en schrijven? Je bent niet de enige. 1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Op internet kun je zelfstandig oefenen om je te verbeteren in taal, rekenen en het werken met de computer.
Afbeelding
Letters
Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen.
Afbeelding
lachende vrouw die in bloemenwinkel werkt
Lees hier waarom je als werkgever scholing kunt aanbieden voor jouw personeel.
Afbeelding
Oriëntatie
In welke sectoren is werk te vinden? Ben je je aan het oriënteren op om- of bijscholing en je weet niet goed waar je mogelijkheden liggen? 
Afbeelding
kansrijke beroepen juni 2021 UWV
Wil je ervaring opdoen? Denk aan vrijwilligerswerk, een stage of het vergroten van je netwerk om ervaringen op te doen en te delen.
Afbeelding
Afbeelding groep werkende mensen
Het Leerwerkloket kan je helpen bij het vinden van een leerbaan. We geven je ook een aantal sites waar je zelf al kunt kijken:
Afbeelding
lachende man en vrouw in gele hesjes
Een medewerker met een lage taalvaardigheid? Doe mee aan het Taalakkoord.
Afbeelding
Zet in op taal
De vraag naar vakmensen is gigantisch. Toch wordt het potentieel van ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders niet optimaal benut. Daarom werken regionale partijen samen om praktijkleerroutes op maat aan te bieden, die leiden tot het behalen van een praktijkverklaring mbo. 
Afbeelding
uitreiking mbo praktijkverklaring
Het Nederlands onderwijssysteem kent verschillende richtingen en niveaus, zoals het basis onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs.   
Afbeelding
Onderwijssysteem Nederland
Ben je aan het werk zonder diploma? Dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je inmiddels verworven ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding.
Afbeelding
Vier mensen aan het werk op de bouw
Wil je een stageplek of een leerbaan aanbieden dan moet je een erkend leerbedrijf zijn. Lees hier de voorwaarden.
Afbeelding
Erkend leerbedrijf worden
Wanneer u als werkgever werk wil bieden aan mensen met een extra ondersteuningsbehoefte en u wilt handvaten op welke manier u deze medewerkers het beste kunt begeleiden, dan kunt u of een leidinggevende uit uw bedrijf de 2 daagse Harrie training volgen.
Afbeelding
Harrie
Bij het vinden van een baan kun je beroepskeuzetesten doen om je te helpen ontdekken wat bij je past en uit te zoeken hoe jouw ideale baan eruit ziet. 
Afbeelding
pijlen met sneakers
Op deze pagina vind je flyers met informatie over verschillende beroepen. We starten met flyers over drie beroepsgroepen in de zorg en over het werken bij een klantenservice. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met flyers over andere beroepen.
Afbeelding
Ilusutratie van flyer Kiezen voor
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen en heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) een diplomawaardering aanvragen.
Afbeelding
diploma
Alle opleidingen in het mbo combineren leren op school met leren in de praktijk. Er zijn twee varianten: de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en de beroepsopleidende leerweg (bol).
Afbeelding
Voucher
Je wilt de overstap maken naar een ander beroep. Waar moet je op letten? Volg de checklist carrièreswitch.
Afbeelding
sneakers keuzes maken
Leren naast een baan kun je op verschillende manieren combineren: deeltijd, duaal, een cursus, afstandsonderwijs, cursussen, een interne opleiding, een werkervaringsplek. 
Afbeelding
Man die administratie doet
Heb je tijdens je werk, vrijwilligerswerk, stage of hobby veel ervaring opgedaan die je graag zou willen vastleggen in een diploma? Dit is mogelijk in een Ervaringscertificaat (EVC) of een Ervaringsprofiel (EVP). Hiermee kun je het niveau van je kennis aantonen.
Afbeelding
Ervaringscertificaat
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Noord-Limburg
Er is een gigantische vraag naar medewerkers in de maakindustrie, installatie- en elektrotechniek. Om hier een impuls aan te geven heeft het Werkgeversservicepunt Noord-Limburg OntdekTECH ontwikkeld.
Afbeelding
OntdekTECH
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier.   
Afbeelding
Spaarpot
Wil je weten wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen? Bekijk dan deze animatie.
Afbeelding
Animatie Leerwerkloket