Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Praktijkleren met de praktijkverklaring goed op de rit in Noord-Limburg

Ondanks corona, staat ‘Praktijkleren met de Praktijkverklaring in het mbo’ in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg inmiddels goed op de rit. Zowel werkenden en werkzoekenden komen in aanmerking. “De begeleiders zagen de trots en het zelfvertrouwen van de deelnemers groeien, met positieve uitstraling op de collega’s”, aldus coördinator Caroline Tebbens.

Noord-Limburg is één van de 24 arbeidsmarktregio’s die experimenteert met ‘Praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo’. Caroline Tebbens, coördinator Leerwerkloket Noord-Limburg, vertelt dat de pilot is gestart net voor het uitbreken van de pandemie. Desondanks zitten er inmiddels 115 kandidaten in de werkleerroute en nemen er 28 werkgevers deel, variërend van horecagelegenheden tot garages en logistiek dienstverleners. Tot nu toe zijn er vijftig verklaringen uitgereikt.

Neem voor meer informatie over praktijkleren contact op met het Leerwerkloket

Voor het volledige artikel zie onderstaande link.