Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Werken zonder diploma

Ben je aan het werk zonder diploma? Dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je inmiddels verworven ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding.

Startkwalificatie

Ben je zonder diploma gaan werken, dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je hebt een startkwalificatie wanneer je minimaal een havo-diploma of een mbo niveau 2 diploma bezit. Een startkwalificatie geldt als minimaal opleidingsniveau om kans te hebben op een volwaardige baan.

Vrijstelling

Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding. Je hoeft dan niet meer de hele opleiding te volgen. Dit kan met een Ervaringscertificaat (EVC). Of je kunt leren naast een baan.

Vluchteling

Ben je als vluchteling naar Nederland gekomen? En heb je helemaal geen bewijs van je opleiding, zoals een diploma of cijferlijst? En kun je dit ook niet meer veilig opvragen in je land? Dan kun je een aanvraag doen voor een Indicatie Onderwijsniveau. Heb je een diploma behaald in het buitenland, dan kun je een diplomawaardering aanvragen, zodat je weet wat je buitenlandse diploma in Nederland waard is.

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact op met het Leerwerkloket


Handige links: