Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Ervaring opdoen

Wil je ervaring opdoen? Denk aan vrijwilligerswerk, een stage of het vergroten van je netwerk om ervaringen op te doen en te delen.

Vrijwilligerswerk en stage zijn manieren om buiten betaald werk, ervaring op te doen. Op Vrijwilligerswerk.nl vind je vrijwilligersvacatures in lokale vacaturebanken. Op Stagemarkt.nl vind je stageplekken bij leerbedrijven.

Wanneer je een uitkering ontvangt, vraag dan voordat je begint aan vrijwilligerswerk of een stage toestemming aan je uitkeringsinstantie. Zij stellen bepaalde eisen aan vrijwilligerswerk.

Netwerk vergroten

Een andere manier om je netwerk te vergroten is het bezoeken van georganiseerde bijeenkomsten, zoals Jobon voor werkzoekenden en de WomenInc voor vrouwen die elkaar willen inspireren.

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact op met het Leerwerkloket


Handige links:

  • Kansopwerk.nl biedt een overzicht van de kans op een leerbaan of stage in een bepaalde regio.