Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Diplomawaardering

Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) een diplomawaardering aanvragen. De diplomawaardering geeft aan wat de waarde is van je buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding. Het is geen officiële diploma erkenning. Met een diplomawaardering kun je aan werkgevers duidelijk maken wat je te bieden hebt.

Diplomawaardering voor Aanvragen bij Kosten
Een opleiding in het reguliere onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling of het Internationaal centrum voor Diplomawaardering (IcDW) €148,83* (tenzij de onderwijsinstelling de kosten draagt)
Een opleiding in het particulier onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling  Informeer bij de onderwijsinstelling naar mogelijkheden voor vrijstelling of een verkort opleidingsprogramma.
Werkzoekende in beschermd beroep

Nuffic

Voor mbo-opleiding bij SBB

Voor hbo- of universitaire opleiding

Geen (aan de procedure kunnen wel kosten verbonden zijn)
Nederlandse titel na een internationale diplomawaardering DUO Geen

* De reguliere procedure duurt vier weken en kost € 148,83 inclusief BTW. Een spoedaanvraag duurt twee weken en kost € 212,96.

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact op met het  Leerwerkloket


Handige links:

  • Heeft u een oud Nederlandse mbo-diploma en wilt u dit laten vergelijken met de huidige diploma's? Dan kun je bij SBB het niveau laten bepalen.
  • ​Bent u uw Nederlandse diploma kwijt? Dan kunt u vaak een vervangend document aanvragen of downloaden bij SBB of bij DUO.