Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Beroepskeuze

Bij het vinden van een baan kun je beroepskeuzetesten doen om je te helpen ontdekken wat bij je past en uit te zoeken hoe jouw ideale baan eruit ziet. 

Bij het kiezen van een baan moet je weten welk werk bij je past. Beroepskeuzetesten op 123Test kunnen hierbij helpen. Op WERK-portal vind je testen met beelden en geluid.

Met de Beroepenvinder vind je aan de hand van je competenties en interesses beroepen die bij je passen. Je vindt informatie over deze beroepen, de kansen op werk en vacatures.

Kans op werk

Kijk goed of in het werkveld waarin je een baan zoekt, ook werk is. Kansopwerk.nl biedt een overzicht van de kans op een leerbaan of stage in een bepaalde regio.

Overstappen naar kansrijkere beroepen

Wanneer je geen werk kan vinden in je huidige beroep, hoeft overstappen naar een ander beroep niet altijd moeilijk te zijn. De factsheet 'Overstappen naar kansrijkere beroepen' laat voor een aantal beroepen zien naar welke kansrijkere beroepen er overgestapt kan worden. De overstapberoepen zijn gekozen op basis van klanten die al eerder succesvol overgestapt zijn en de huidige kansrijkheid.

Overstappen naar kansrijkere beroepen

Advies

Wil je persoonlijk advies, neem contact op met één van onze adviseurs

Handige links:

  • KiesMBO: mbo-portal voor studie- en beroepskeuze. 
  • Werkblad: een digitaal magazine met tips over het vinden van werk.
  • Arbeidsmarktinformatie: recente informatie en onderzoeken met betrekking tot de arbeidsmarkt.
  • Icares.com: op basis van persoonlijke interesses een overzicht van mbo, bachelor en master opleidingen.
  • Websites voor testen en oriëntatie: overzicht van (gratis) online testen en websites met informatie over beroepen, opleidingen en leerbanen.