Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. Werknemers en werkzoekende moeten zichzelf continu blijven ontwikkelen en werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is noodzakelijk om de veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Aan de slag

De inspiratiekaart helpt werkgevers en arbeidsmarktprofessionals bij het kiezen van scholing voor werknemers of toekomstige werknemers.
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
Met het dashboard Skills geven UWV en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) inzicht in de taken en soft skills (gedragsvaardigheden en persoonlijkheidskenmerken) die bij mbo-beroepen horen. Het dashboard laat ook zien welke skills van minder kansrijke beroepen overlap hebben met skills van kansrijke- en overstapberoepen.
Afbeelding
3 lampen tekst skills
Mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken kunnen terecht bij de 35 regionale mobiliteitsteams. 
Afbeelding
RMT logo groen
Ben je aan het werk zonder diploma? Dan kun je alsnog een startkwalificatie behalen om je kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wanneer je al hebt gewerkt, is het mogelijk om op basis van je inmiddels verworven ervaring vrijstellingen te krijgen voor de opleiding.
Afbeelding
Vier mensen aan het werk op de bouw
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen en heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW) een diplomawaardering aanvragen.
Afbeelding
diploma
Heb je tijdens je werk, vrijwilligerswerk, stage of hobby veel ervaring opgedaan die je graag zou willen vastleggen in een diploma? Dit is mogelijk in een Ervaringscertificaat (EVC) of een Ervaringsprofiel (EVP). Hiermee kun je het niveau van je kennis aantonen.
Afbeelding
Ervaringscertificaat
Bij het vinden van een baan kun je beroepskeuzetesten doen om je te helpen ontdekken wat bij je past en uit te zoeken hoe jouw ideale baan eruit ziet. 
Afbeelding
wegwijzer met vragen erop
Leren naast een baan kun je op verschillende manieren combineren: deeltijd, duaal, een cursus, afstandsonderwijs, cursussen, een interne opleiding, een werkervaringsplek. 
Afbeelding
Man die administratie doet